In de maand oktober verzamelen wij (winter-) JASSEN voor alle mensen in Lesbos voor de organisatie Because we Carry. U kunt de jassen inleveren elke zaterdag in oktober van 10 tot 12 uur in Natuurlijk Vertrouwen, Bennebroekerweg 2, te Rijsenhout, of in overleg, mail dan even naar hellen444@kpnmail.nl

Heeft u geen jas maar wilt u graag geld doneren, dan kunt u dit doen door HIER op te klikken. U komt dan meteen op de site van Because we carry.

#bethechangeyouwishtoseeintheworld

Over de organisatie van Because we Carry <3

In de zomer van 2015 hadden drie Amsterdamse vrouwen er genoeg van om machteloos toe te kijken hoe er moeders, vaders en kinderen verdronken tijdens hun vlucht naar veiligheid. Ze besloten de kinderen en hun families te gaan helpen en startten een enorme inzamelingsactie voor babydragers. Zonder EHBO diploma en nog nooit in de frontlinie gestaan van een humanitaire crisis vlogen de vrouwen, met veel media aandacht, vol energie en met 1000 babydragers in het ruim naar Lesbos.  

Hier werd gelijk duidelijk dat de situatie veel schrijnender was dan ze zich hadden voor kunnen stellen en schakelden ze gelijk; naast de babydragers werden er ook bananen en flesjes water uitgedeeld aan de mensen die zonder enige bezittingen of geld hun thuisland waren gevlucht en kilometers moesten lopen.

Een groter plan, en meer hulp was nodig dus bedachten de vrouwen onze formule: elke week een fris, nieuw team van over de hele wereld de kans geven om op Lesbos het verschil te maken. Het doel? De vlucht, en steeds vaker het verblijf van mensen op de vlucht iets dragelijker te maken.

Niet lullen maar poetsen!

Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen.

Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. We houden van daadkrachtige naastenliefde en ons motto is dan ook  #‎nietlullenmaarpoetsen.

Om onze hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen we ter plekke waar het meeste behoefte aan is. Voor ons handen-uit-de-mouwen-werk hebben we goedkeuring van de UNCHR en we werken dagelijks intensief samen met andere hulporganisaties.

De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht

Workshop wet van aantrekking in de praktijk