Cursus Mindfulness

Vanaf mei start in Natuurlijk Vertrouwen weer de nieuwe cursus /training mindfulness.

Mindfulness bases stress reduction (MBSR) is inmiddels een bekende term, maar wat is het nou eigenlijk? Het is een training die al 30 jaar wordt gegeven met wetenschappelijk aangetoonde resultaten, dus zweverig hoeven we het niet te noemen!

We hebben het druk tegenwoordig en ondanks alle technologische vooruitgang, zijn we drukker dan ooit. Je gezin, je werk, je familie, je vrienden, alle verplichtingen, je “to do” lijstje met wat je nog moet doen èn je hebt het ene nog niet afgevinkt en het volgende verschijnt alweer. Met als gevolg dat je het contact met jezelf, wie je bent kunt verliezen. Je krijgt vage fysieke klachten, of mentale klachten, maar nog vaker beiden tegelijk.

Een burn-out ligt op de loer, depressieve klachten, je koopt teveel spullen, je eet meer dan je zou willen enz……

Mindfulness kan je helpen door te leren bewuster in het moment te zijn en niet meteen te reageren zoals je altijd hebt gedaan. Van een doe-stand, die heel behulpzaam kan zijn als er een klusje geklaard moet worden, naar een zijn-stand: wat is er nu? Bewustwording van je fysieke ervaring, je gevoelens en gedachten, zonder gelijk over te gaan naar jouw automatische piloot.

Mindfulness is niets meer dan:

⭐ meer aanwezig zijn in het moment, het nu, het heden

⭐ In dit “nu” opmerken wat er ècht is, in plaats van met 10 andere dingen bezig zijn in je hoofd.

⭐ Tijd, Rust en ruimte om even stil te staan en bewust aanwezig in het moment

⭐ Accepteren wat er is, ook de onprettige dingen met mildheid en vriendelijkheid

⭐ Mildheid en vriendelijkheid naar jezelf en niet veroordelend

Het is geen cursus vol met theorie, maar juist de ervaring staat centraal. Het is een praktische cursus; je gaat wat doen en kunt er zelf echt wat mee, dag in, dag uit. De resultaten die door cursisten bijvoorbeeld worden aangegeven zijn:

⭐ Niet meer vanuit je automatische piloot reageren, maar bewust reageren

⭐ Meer uit je hoofd te komen

⭐ Minder stress

⭐ Minder piekeren

⭐ Anders tegen dingen aankijken

⭐ Milder naar jezelf

⭐ Minder veroordelend

⭐ kwaliteit van het leven is verhoogd

⭐ Anders over iets gaan denken

Mijn naam is Esther Spaargaren en ik ben mindfulnesstrainer, opgeleid via het opleidingsinstituut See True. Daarnaast geef ik les en train en coach mensen in het onderwijs.

Ik geef een 8 weekse cursus in een groep waar vertrouwelijkheid en discretie hoog in het vaandel staan. En ondanks dat het in een groep is, is het een individueel proces. Je hoeft niet per sé “iets te hebben”, waardoor je aan mindfulness begint, want je leert lichamelijk en geestelijk anders met de dingen om te gaan en ertegenaan te kijken.

Door middel van praktische uitleg en voorbeelden, werkmateriaal, luisteroefeningen en mediteren volgens de theorie van Mindfulness, help ik je verder te brengen in datgene waar je tegenaan loopt in jouw leven.

De cursus start binnenkort bij voldoende aanmeldingen.

Investering is €360,- incl. btw.  Let op!!  90% van de werkgevers vergoeden deze cursus geheeld of gedeeltelijk, dus vraag dit na bij je eigen werkgever!

Wil je liever individueel mindfulness volgen en niet in een groep, dat kan natuurlijk ook! Interesse? Je kunt me bellen op 06-18204730. Mocht je geen gehoor krijgen, spreek gerust mijn voicemail in en ik bel je terug. Of stuur een mail naar stermindfulness@gmail.com