Zelf je leven inkleuren

Ken jij ze ook, die kleurplaten met nummers zodat je, als je je maar aan het patroon en de nummertjes houdt, een prachtig kleurplaat krijgt? Eentje die precies voldoet aan de regels… Maar waar geen ruimte is voor eigen inbreng.
Nemen we wél die ruimte, dan zijn we toch al gauw geneigd om er een ‘realistisch’ plaatje van te maken. De lucht wordt toch blauw, grijs of iets daartussen, en het gras maken we groen…want dat IS nu eenmaal een vaststaand feit.

Zo doen we dat in ons dagelijks leven ook. Het leven is elk moment een blanco doek, die wijzelf mogen inkleuren en creëren! Zoals wij het inkleuren, zo zal het eruit gaan zien.
Dus kleuren we onszelf in met vrolijke en positieve kleuren, want we hebben van de wet van aantrekking gehoord en we weten dat we door het leven positief te zien, positiviteit aantrekken. Onze echtgenoot op het plaatje krijgt echter toch wel wat donkere en grijze kleurtjes hier en daar, want die houdt zich bijvoorbeeld niet zo bezig met bewustwording en positiviteit.
Zo kleuren we de plaat vaak toch naar hoe wij het leven zien…
En dan is de plaat af en hebben we een resultaat van hoe het gisteren was, niet zozeer hoe wij het graag zouden willen zien! Maar het IS nu eenmaal zo….?

Probeer dit eens. Neem de tijd om jouw levensdoek te tekenen en te kleuren zoals jij het wilt. Denk er eens over na hoe jij het graag wilt zien. Je man krijgt bijv. dezelfde positieve kleurtjes als jij, en jullie hebben het superfijn en gezellig. Je huis wordt twee keer zo groot, is vrijstaand en aan het water. Laat je fantasie het maar invullen…zolang jij er maar blij van wordt. ? Misschien sta je zelfs wel op het toneel van een groot theater en word je toegejuicht! Alles is mogelijk, zolang jij er maar blij van wordt. En weet je wat het resultaat dan wordt? Precies!! Een prachtig vormgegeven doek met een leven, precies zoals jij dat wilt!