Laten we het eens zwart wit bekijken.

De realiteit waarin jij leeft staat niet vast. Die creëren we door middel van onze gedachten, onze gevoelens en overtuigingen. Met zo’n 70.000 gedachtes op een dag kun je jezelf zien als een verfmachine met een enorme trechter waarin alle gedachten worden gefilterd.

Stel je nu eens voor dat elke gedachte waar je blij van wordt een wit druppeltje verf is dat in de machine terecht komt en elke gedachte waar je niet blij van wordt, een zwart druppeltje.

Elk druppeltje verf, elke gedachte, wordt dus gekleurd door het GEVOEL wat jij over de gedachten hebt.

Gevoelens als liefde, dankbaarheid, waardering, gelukzaligheid, vrede en vreugde leveren dus witte verf op. Gevoelens als haat, verwijt, wraak, jaloezie enz. zwarte verf.  Je kunt je voorstellen dat op een dag dat je niet zo lekker in je vel zat, er veel zwarte verf in de machine gaat en op de dag dat je verliefd werd er veel witte verf in gaat.

De verf levert een mooi licht of donkergekleurd schilderij op, het schilderij van jouw leven.

Let op! De machine heeft de eigenschap dat als het gevuld wordt met witte verf, het optimaal werkt en de verf eruit stroomt. Moet de machine veel zwarte verf verwerken, dan gaat de machine traag werken en zal de machine van tijd tot tijd ‘vastlopen’. Het is dus erg slim om veel witte verf in te brengen, want dat levert een goed functionerende machine op!

Oké, nu heb je ook nog van de wet van aantrekking gehoord, die zegt dat alles waar je aandacht aan geeft groeit, een reden des te meer dus om mooie dingen aan te trekken waardoor je je goed voelt en er dus veel witte verf in de machine gaat.

Je doet je best om je goed te voelen, maar merkt dat er nog steeds donkere schilderijen worden geproduceerd! Wat is er aan de hand?

De machine zit nog vol met oude druppeltjes zwarte verf! Oude gedachtes, overtuigingen die allemaal nog eens overdacht mogen worden en mogen worden ‘overschreven’ met andere gedachtes waardoor jij je beter voelt.

En dat heeft tijd nodig!  Daarbij moet je erg bewust zijn van alle (ook onderbewuste) gedachtes die je hebt, want over het algemeen zitten we de hele dag op de automatische piloot.

Bewust zijn over je gedachten betekent al je gedachten filteren en goed kijken wat voor gevoel het je geeft.

Wat denk ik over deze situatie?

Word ik blij van deze gedachte of niet?

Waarom denk ik er zo over?

Heeft deze gedachte nut voor mij?

Kan ik deze gedachte omdenken zodat ik er blij van wordt?

Bedenk dat je niet elke gedachte serieus hoeft te nemen en niet hoeft te geloven, je mag kiezen welke gedachte jou dient en welke niet. Vooral bewust blijven van je gevoel over deze gedachtes en de emoties die hierdoor ontstaan.

Op het moment dat er toch donkere schilderijen worden geproduceerd en jij je daar niet fijn over voelt, of je ‘schuldig’ voelt, voed je de machine wederom met zwarte verf, die in een later stadium weer een donker schilderij oplevert! (waardoor jij je wéér niet goed voelt, en jij wéér zwarte verf produceert en ga zo door…)

Wat te doen? Het enige wat jij kunt doen om deze cirkel te doorbreken is accepteren waar je nu bent, welke verf jij in het verleden hebt opgeslagen, en wat er nu nog uit de machine komt.

Spuit de machine weer eens zwarte verf, dan accepteer je dat dát is wat er op dit moment is. Je gaat door met ademhalen, geeft het zo min mogelijk aandacht, bedenkt hoe je dit graag zou wilt hebben en je blijft oplossingsgericht. Blijf bewust van je gevoelens en stuur het bewust die kant op die jij graag op wilt!

Door te accepteren wat er op dat moment is, komt er op dat moment geen zwarte verf meer in de machine. Yeeehhh!!! Blijf dit herhalen en jouw levensschilderij zal langzaam maar zeker lichter en lichter worden.

Dit is een proces dat je altijd zult blijven herhalen. Altijd zullen er dingen in je leven voorkomen die ‘oude’ (slapende) overtuigingen naar boven laten komen die gezien willen worden en waar jij je licht weer even op mag laten schijnen. <3

Nu heb ik je een zwart /wit voorbeeld gegeven, maar als je je kunt voorstellen dat elk gevoel, elke emotie een bepaalde kleur heeft, dan kun je je vast wel een voorstelling maken van hoe jouw schilderij er uit kan zien.

Succes met filteren en op naar schitterend mooi gekleurde schilderijen!

Biologika in Natuurlijk Vertrouwen
V.I.P. middag of ochtend