Eczeem

Op het plaatje zien we niet mijn armen, maar ongeveer zo zagen mijn armen er jaren geleden uit.. Zalfjes, onderzoekjes en frustratie, maar nooit een antwoord op waarom mijn lichaam mij dit liet zien.

Nu weet ik beter, gelukkig. De 5 natuurwetten van Dr. Hamer kunnen namelijk haarfijn uitleggen waarom jij eczeem krijgt!

Volgens de biologika van je lichaam krijg je namelijk eczeem als je een scheidingsconflict hebt geleden. Dat je gescheiden bent van iemand die je mist, óf als je iemand graag uit je leven zou willen weren! Iemand waarvan je dus eigenlijk graag gescheiden wilt zijn (missen als kiespijn dus ;-))

De plek waarop het eczeem zich openbaart is daarvoor doorslaggevend. Heb je plekken aan de binnenkant van je armen en benen, je buik, borst (de yinmeridianen) dan mis je iemand. Dit zien we bijvoorbeeld regelmatig bij kinderen waarvan de ouders (pas) gescheiden zijn. Als die kinderen bij moeder zijn, dan missen ze pappa, zijn ze bij mamma, dan missen ze de vader.

Op het moment dat het echter zichtbaar wordt op de huid, dan ben je al in genezing. Je hebt emotioneel vrede met de situatie gemaakt en je opperhuid herstelt de eerdere necrose (afbouw van cellen) weer met celgroei, en dat ziet er wellicht niet fraai uit, kan ontsteken en verschrikkelijk jeuken, maar gefeliciteerd!! Je bent in herstel!

Heb je plekken op de buitenkant van benen en armen, (de yangmeridianen) zoals op de ellebogen, vuist, scheenbeen, dan heb je iemand willen weren. Iemand waar je ongewenst contact mee had.

Als ik terugkijk naar mijn eigen verhaal en wat er in die tijd speelde dat ik zelf het eczeem had, klopt het als een bus!

Mijn dochter kreeg verkering met een jongen waarvan ik hoopte dat ze daar niet bij zou blijven. Ik was allerminst gecharmeerd door deze jongen. (ondertussen snap ik dat iedereen, ook onze kinderen, zijn eigen pad heeft te lopen, maar in die tijd was ik nog niet zover 😉 )

In de tijd dat ik me daaraan ergerde en het mij dus stress opleverde, was ik dus conflictactief en reageerde mijn opperhuid met necrose, maar daar voel je bijna niets van.

Zes jaar heeft het geduurd totdat mijn dochter het eindelijk uitmaakte met haar toenmalige vriend.

Wat een opluchting! Eindelijk kon ik dat loslaten. Met dat ‘loslaten’ ging mijn huid zich herstellen en er kwamen behoorlijk eczeemplekken op de buitenkant van mijn ellebogen.

Wat heeft het voor NUT?

Waarom doet ons lichaam dit? Wat heeft dat dan voor nut? Op het moment dat je conflictactief bent, is je huid door necrose minder gevoelig, een beetje verdoofd, zeg maar…door dat verdoofde gevoel (ook in je hoofd, je wordt vergeetachtig!) kun je het ontbrekende contact of het ongewenste contact tijdelijk ‘vergeten’. Je geestelijke ‘probleem’ wordt daardoor verzacht door je lichaam

Mooi hè, hoe ons lichaam voor ons aan het werk is! Je hoeft alleen maar te weten hoe het werkt 😉