Hoe kom ik écht van een allergie af?

Wat ís eigenlijk een allergie? Een allergie is het waarschuwingssignaal dat je krijgt van je lichaam. Voor wat waarschuwt het jou dan? Ik leg het je uit…

Zoals je weet, als je op mijn website gekeken hebt, ontstaan alle ziekte en aandoeningen volgens de Germaanse Geneeskunde vanuit een inslag in de hersenen.

Op het moment van inslag wordt er een soort hologram aangemaakt, waarin alles wat je met je zintuigen waarnam -wat je rook, zag, hoorde, proefde en voelde- opgeslagen wordt.

Waarom doet je lichaam dat? om jou te waarschuwen dat je wellicht weer in een ‘gevaarlijke’ situatie zit. Je gaat een beetje zweten, je voelt je ongemakkelijk, je bloeddruk gaat omhoog, je komt weer even in een stressfase..

Een voorbeeld: Je zit gezellig met manlief op een kleedje op het gras aardbeien te eten op een lentedag. Je voelt je blij en gelukkig en op dat moment zegt manlief…”Sorry, maar ik heb een nieuwe vriendin en ik ga jou verlaten, ik pak mijn koffers vanmiddag!!”.

Je voelt je totaal op het verkeerde been gezet, het gebeurt geheel onverwachts, het is dramatisch, je hele lichaam zegt hier NEE tegen, je kunt het niet oplossen en je beleeft dit isolatief. (alle voorwaarden voor een inslag zijn aanwezig)

Op dat moment beleef je dus een inslag, maar bij die emotionele shock zit dus inbegrepen alles dat je op dat moment ervaarde! Het groene gras,-de aardbeien die je zat te eten, wellicht de pollen in de lucht en het gevoel van in de steek gelaten wordt- enz.

Vanaf dat moment zou je lichaam je bijv. kunnen gaan ‘waarschuwen’ als je aardbeien eet, of als je in het voorjaar naar buiten gaat met pollen in de lucht, of als je het gevoel hebt dat je in de steek wordt gelaten, precies als toen je dit trauma beleefde “Let op!! zegt je lichaam dan… er kan je weer een dramatisch iets overkomen!”

Je gaat op dat moment weer eventjes in de stressmodus, de conflict-actieve fase. Maar omdat er eigenlijk helemaal niets aan de hand is, (het is al twee jaar verder en je hebt weer een relatie met een superleuke man) kom je alweer snel in herstelfase, die met vocht gepaard gaat . Je krijgt een loopneus (-herstelfase van een stinkconflict) of je krijgt uitslag (herstelfase van een scheidingsconflict)

Geloof me, zalfjes en pilletjes helpen niet, het zal je tijdelijk een pleistertje geven op de wond, maar lost niets op!

Met het opzoeken van je broninslag, de inslag waar het allemaal mee begon en die helemaal even goed door te voelen (feel it to heal it! <3 ) en je bewustzijn hier op zal je je beleefde trauma helemaal kunnen oplossen , zodat je onderbewuste dit niet meer aan jou te projecteren!

Dat betekent dat je soms als Sherlock Holmes op zoek moet gaan en moet speuren naar het trauma dat kennelijk in je lichaam is opgeslagen. Soms kun je er zelf met het lezen van dit stuk al ineens al achter komen en gaat er een lichtje bij je branden. Maar wil je hulp met het zoeken naar jouw inslag, dan kunnen we hier eens samen naar kijken. Met de juiste vragen komen we er vast wel uit 😉

Johan Denis heeft het boek ‘Verlost van je Allergie’ over allergie en hoe dit ontstaat geschreven… het boek is in de zaal te koop.