Nekkramp door moreel intellectueel eigenwaarde conflict

Net terug van vakantie, amper thuis en al twee dagen op bed gelegen… Ik kreeg nekkrampen rechts, zo heftig dat mijn hele lichaam op slot ging…ik durfde niet meer te bewegen door de enorme pijnscheuten die door me heengingen! Mijn nek was zeer gespannen en de minste beweging veroorzaakte hevige pijnen. Na twee dagen kon ik pas weer voorzichtig uit bed en bewegen.

Wat had ervoor gezorgd dat ik dit had?

Alles begint met een gedachte, een aandoening of ziekte begint ook met een emotionele inslag. Volgens de Germaanse Geneeskunde hebben nekkrampen te maken met een Moreel Intellectueel Eigenwaarde Inbreuk…  (bijv. ervaren ongerechtigheid, onvrede, onvrijheid, oneerlijkheid, ondankbaarheid, onfatsoenlijkheid, intolerantie, ontrouw. Zich dom en onintelligent voelen.)

Ik dacht er even over na wat van toepassing kon zijn op mijn nekkrampen… en ineens was het er! De verklaring, zo helder en zo duidelijk!

Dit was het verhaal:

Tijdens onze vakantie zou er in de zaal van mijn bewustzijnscentrum een klankschalenconcert worden gegeven door Marco Bakker.

Ik had gezorgd dat hij de sleutel van het pand had gekregen zodat hij de zaal in kon bij mijn afwezigheid.

Toen we op vakantie die dag van het strand kwamen nam ik mijn telefoon uit de kluis en keek of ik nog berichtjes had. Jawel…verschillende!  van Marco..hij kon niet in de zaal! De nieuwe sleutel werkte niet! Hij had al zijn klanten moeten afbellen!!  Op dat moment voelde ik me zo stom!! (eerder hadden we precies hetzelfde meegemaakt dat een nieuwe sleutel niet werkte en ik had het dus kunnen voorkomen door de sleutel eerst te controleren, wat ik niet gedaan had!!)

Op dat moment heb ik dus (onbewust) een inslag ervaren!

We krijgen gelukkig niet van elke schrik een ziekte of aandoening. Om een inslag te krijgen zijn er 5 voorwaarden die van toepassing moeten zijn. Ik bedacht of de 5 voorwaarde inderdaad opgingen in dit verhaal.

Dit zijn de 5 voorwaarden voor een inslag:

  1. Het is onverwachts – ja dat was het zeker, ik dacht dat ik het zo goed geregeld had, stond ik toch nog voor een verrassing!
  2. Het is dramatisch – ja, dat vond ik echt wel. Hij had al zijn klanten af moeten bellen! Dat is slechte reclame voor mijn bedrijf dat ik zo mooi aan het opbouwen ben!
  3. Er is geen oplossing op dat moment. – nee, het was precies 5 minuten voor aanvang van het concert, ik had geen tijd om een andere oplossing te bedenken en de mensen waren al afgezegd. Ik kon niets meer doen.
  4. Het is onacceptabel! – ja, ik kon mezelf wel voor de kop slaan dat ik dat niet gecontroleerd had. Dit vond ik echt iets dat niet mag gebeuren!!
  5. Het wordt geïsoleerd beleefd. – alhoewel ik het er even over gehad heb met mijn man, heb ik er verder niet meer over gesproken. We waren op vakantie, je wilt de sfeer niet bederven, je kon er toch niets meer aan doen, en de volgende dag zouden we naar huis gaan.

Toen we thuis waren liet ik het op de donderdagavond los.. ik bedacht me dat ik alle andere nieuwe sleutels nog zou controleren en dat ik Marco ging mailen om een nieuwe afspraak te maken. Daarmee was het in mij hoofd en gevoel ‘opgelost’. De volgende dag schoot de eerste kramp al door me heen toen ik opstond! Het herstel was begonnen…

De verschillende fases:

In de stressperiode (die onderwaarding van jezelf) heb je in dit geval spierweefselverlies in de nek.

Laat je het conflict los, dan begint onmiddellijk de herstelfase en gaan die cellen weer toenemen met vocht toename en in dit geval krampen en zenuwpijn. Op het crisispunt in de herstelfase laat je alle extra vocht los door veel plassen of diarree en dan vervolg je met de tweede herstelfase waarin je weer terugkomt in het normale programma.

Waarom doet je lichaam dit? Als het gaat om nieuw mesoderm, (spieren, pezen, bindweefsel enz.) is er altijd extra versteviging na het proces. Je lichaam versterkt hiermee dus de spieren zodat je toekomstige spanning en eigenwaarde-inslagen beter aan kan! Fijn dat het lichaam alles voor ons doet wat nodig is, he? Het enige is dat we het lichaam en de natuurwetten moeten leren begrijpen, zodat we weten hoe het werkt 😉