Wat is het eigenlijk…ziekte? Wat gebeurt er dan in ons lichaam? Zijn we zomaar ineens gewoon maar ‘aan de beurt’ om (chronisch) ziek te worden? Heeft ons lichaam zomaar ineens besloten om ons in de steek te laten?

Waarom, hoezo? Dat kan toch niet? Is het werkelijk een soort van Russische roulette? Waarom ontstaat eigenlijk een griep, verkoudheid, een blaasontsteking? Waarom heb ik eczeem? Ik had enorm veel vragen over wat ziekte nu eigenlijk is en op deze zoektocht heb ik de antwoorden gevonden!

Dr. Hamer (een internist uit Duitsland) is in de jaren 80 na zelf kanker te hebben gehad met deze vragen aan de slag gegaan en met al zijn patiënten een enorm onderzoek gestart naar de logische verklaringen van ziekten. En hij heeft ze gevonden!

Hij heeft ze samengevat in 5 natuurwetten die verklaren waaróm jij de ziekte hebt, wat er precies in je lichaam gebeurt in verschillende fases van de ziekte. Er IS namelijk een heel andere kijk op ziekte! Er is een volkomen logische REDEN dat je lichaam doet wat het doet.

Ons lichaam dat automatisch altijd zorgt voor ademhaling, bloeddruk, hartslag…we hoeven er niet over na te denken, alles gebeurt op totaal automatische manier volgens een programma. Het is fantastisch hoe ons lichaam elke seconde bezig is om ons te laten (over-)leven.  <3

Er is dus ook een logische verklaring voor alle ziektes die zich in je lichaam voltrekken! Alleen moet je wel weten wat er aan de hand is! De wetenschap WAAROM en hoe een ziekte ontstaat geeft je zoveel rust en vertrouwen en al je angst verdwijnt! Deze kennis stelt je weer in staat om zelf de verantwoording voor dat wat gebeurt in je lichaam ter hand te nemen.

Meer informatie hier

Kinderboeken over de wet van aantrekking
Het 5BN kwartetspel