Sinds de letters van mijn BEWUSTZIJNSCENTRUM op de voorpui staan krijg ik vaak de vraag – wat houdt dat eigenlijk in? Wat is bewustzijn eigenlijk?

Ik moest denken aan een paar jaar geleden toen ik BEWUSTELOOS viel in de badkamer. Buiten bewustzijn… ik weet nog het moment van ‘wakker worden’.. ik keek bewegingloos naar de onderkant van de badkamerkast en realiseerde wat er gebeurd was. Het LAMPJE was even uitgegaan bij me!! Een hele rare gewaarwording… ik ervaarde even helemaal niets meer!

Bewustzijn is dus dingen ervaren en waarnemen… bewustzijn is het lampje waardoor jij kan ervaren wat er in je wereld leeft. Zonder lampje geen waarnemen, geen ervaren. Maar hóe jij dit of dat ervaart ligt vooral aan de perceptie over datgeen je ziet. Wat jij er dus van vindt, welke gedachte jij erover hebt.

En dat is voor ieder persoon anders.

Elke belevenis kan iemand anders omschrijven, de één ervaart een zonnige dag als heel prettig, de ander loopt te klagen en te puffen. De één ervaart het leven hier op aarde als een sleur en de ander kan niet wachten om weer een nieuwe dag te beginnen, en de meeste zitten daar ergens in het midden 😉 Hoe ervaar jij jouw leven? Waar ben jij je allemaal bewust van?

Ben jij er bijvoorbeeld bewust van dat 95% van alles wat je doet ‘onbewust’ gaat?

We hoeven er (gelukkig!) niet over na te denken om te ademen, om te lopen, om te slapen, om te denken, dit alles gaat op de automatische piloot. Het onderbewuste is eigenlijk gewoon een opnamerecorder dat alles in je leven heeft opgenomen en dat elke dag afspeelt en uitvoert. Het onderbewuste weet precies hoe jij alles het liefste doet en zo gebeurt het <3

Ga maar eens na… wat is er in jouw leven nu anders dan vorige week?

We staan op, we smeren ons broodje, we gaan naar ons werk, we gaan (in de file) terug naar huis, we eten, we vallen voor de tv in slaap en gaan dan maar naar bed… WHAAHHH…Je zou er echt van in slaap vallen… (natuurlijk is dit een beetje overdreven, soms maken we ook tijd om te genieten van ons leven 🙂 … maar… ik ken genoeg mensen die het leven als een sleur ervaren en het gevoel hebben hierin vast te zitten en denken dat het niet anders kan.

In feite wordt ons leven dus bijna automatisch geleefd en zitten we dus in een geconditioneerd programma, elke dag. Living the Matrix!! Wil jij de rode of de blauwe pil??

Mensen zitten soms zo op de automatische piloot, dat ze vergeten zijn wie ze werkelijk zijn en zij zijn de connectie met zichZelf kwijtgeraakt en daardoor zitten ze vast in het leven dat zich maar herhaald.

En daar zit ‘m dus de clou! Want dat hoeft dus helemaal niet!  WAKKER WORDEN! Zelf weer aan het stuur gaan staan! We hebben namelijk een keuze!  Maar daar moeten we wel wat bewuster worden!!

En dáár is dus een BEWUSTZIJNSCENTRUM voor!

We kunnen eens bewust gaan kijken wat er wel en wat er niet werkt in jouw leven. Want denken gebeurt wel automatisch, maar wij hebben de keuze om te kiezen welke gedachte wij willen geloven en welke ons niet dienstbaar zijn.

In mijn bewustzijnscentrum kun je bijvoorbeeld:

  • leren hoe je de connectie met jeZelf weer kunt herstellen. Wat je kunt doen om je leven weer bewust (WAKKER!) in eigen hand te nemen door met aandacht je leven te leven zoals JIJ dat wilt.
  • leren dat je je naam, je baan, je karakter niet BENT, je eigen gedachtes niet hoeft te geloven en dat je je mooiste leven kunt leven door bewust andere dingen in je leven aan te trekken door gewoon jeZelf te ZIJN!
  • leren dat je perfect bent, precies zoals je bent en dat je door de eigen oordelen over anderen en over jezelf spanning en stress kan voelen, omdat je jeZelf verwijderd van dat wat je in essentie bent! (En dat is bewustzijn, pure liefdevolle bronenergie)
  • leren dat het hele leven altijd in een staat van groei is en dat je een Natuurlijk Vertrouwen mag hebben in het universum dat je altijd brengt wat je nodig hebt voor bewustzijnsverhoging.
  • leren dat alle aandacht die jij geeft aan iets, werkelijk er toe doet en dat je daarmee jouw leven creëert!
  • leren dat alles wat je in je buitenwereld meemaakt, niets meer is dan een reflectie van je innerlijke gevoelens en dat alles eigenlijk aan je gespiegeld wordt
  • leren dat je lichaam een geweldig perfect werkend systeem is dat elke seconde een ‘normaal’ programma draait, (hartslag, bloeddruk, temperatuur, spierspanning enz. enz.) maar na een emotionele ervaring op ‘speciaal’ programma gezet wordt. Dat er vaak een biologische verklaring is voor wat er gebeurd in je lijf. Een ziekte heeft je altijd iets te vertellen!
  • leren dat je eigen overtuigingen jouzelf kunnen belemmeren in je verdere leven, dus dat je deze overtuigingen beter kunt ‘overschrijven’ met overtuigingen die jou ten goede komen.

En dat leren doen we o.a. via leuke workshops, persoonlijk coachgesprekken, mindsetsessies, yoga, mindfulness en gezellige inspirerende avonden met gelijkgestemden en filmavonden met prachtige films met een boodschap.

*************

Kijk wanneer de volgende workshop ‘wet van aantrekking in de praktijk’ weer begint.

Wil jij hier ook bij zijn? Je leven zal hierdoor een enorme boost krijgen!

Meld je aan op hellen444@kpnmail.nl

Of klik hier voor meer informatie.

Ontdek de helende kracht van geest en lichaam
Beau Naturel schoonheidsstudio in mijn bewustzijnscentrum